V.14

Denna vecka har vi haft repetitionsvecka vilket innebär att vi har inte läst något nytt kapitel eller någon ny bokstav. Utan istället har vi haft små texter med frågor som läsläxa och tränat mer på de bokstäver vi gått igenom i vår arbetsbok.

I matten har vi nu börjat räkna subtraktion. Där vi först räknar ner till 10 och sen letar 10-kompisen. Tex 15 – 7, då tänker vi först -5 så vi kommer till 10. Sen -2 (resten) och vilken är 2ans 10-kompis, jo 8an. Alltså är svaret 8. Och vi säger ofta att det behöver vi inte ens räkna utan vi vet vilken som är kompisen just för att inte börja räkna på fingrarna utan använda det vi vet i vårt huvud.

I onsdags var vi på biblioteket och lånade böcker. Om man glömmer ta med boken så kan man inte låna ny utan får istället låna när den gamla kommer tillbaka.

Denna vecka har barnen fått börja spela kula och därmed också gått igenom kulregler och mycket prat om vad dessa innebär. Det har blivit lite ändringar i reglerna. De kulor som man får spela med måste vara runda och vara i materialet sten, glas eller nickel. Reglerna finns vid kulbanan om ni vill läsa dem.

From nästa vecka kommer idrotten att vara utomhus vilket innebär att alla måste ha långbyxor och långärmad tröja men om man vill kan ha kortärm under. Som vanligt är det dusch efteråt.

Våra tomatplantor börjar komma upp och vi har lite pyssel med dem. Vilka behöver vatten? Vilka behöver vara kvar under plasten? Eller behöver de flytta bort från taket för att de blivit höga?

Inom några veckor är det också dags för utvecklingssamtal. Inbjudan kommer.

V.15

v.15 är också juniorernas filmfestival så vi kommer under veckan att titta på/stömma några kortfilmer från festivalen.

måndag: —

tisdag: läs och skrivläxa

onsdag: —

torsdag: uteidrott, läsläxa

fredag: —

Trevlig helg!

Jessica

Det här inlägget postades i Galaxen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *