Stjärnans veckobrev 15

Hej, vart tog våren vägen?

Det var roligt att få träffa alla igen efter påsklov och ledighet.

Veckans bokstav: C som kan låta som c i cykel och c som i clown. Vi har haft så många citroner på hyllan så att vi snart kan koka citronsaft😊 men vi har även haft CD-skiva, clown, cykellyse, Coca-cola cyklop, citronpress och chili. Påhittiga barn!

Tema: Vi har planterat tomatkärnor och paprikafrön i tomma mjölkkartonger och plastkrukor. För att sköta om våra plantor behövde vi lära oss vad som krävs för att det ska kunna gro och växa i våra krukor. Vatten, jord, sol och så kärlek (man måste pyssla om sina små plantor). För att få inspiration tittade vi på en rolig film som hette Hasses tomater. Nu är det bara att vänta och se om det börjar växa….

En elev i klassen tipsade om att plantera popcornkärnor. Det har vi också gjort förstås😊

Idrott: Vi har haft sol, vind och vatten som uppvärmning. Sedan spelade vi minutboll och doppboll. Två nya spel som var roliga och uppskattade av barnen. Vi avslutade med avslappning.

Mattelek: Vi har haft fyra mattestationer med mattebok, Bamsespel, talkompisar (6) och ett spel där man tränade skillnad. Hur mycket är skillnaden mellan 1 och 5?

Bild: Clownen Cleo fick fina kläder, för att veta vilka färger det skulle vara så fick man läsa instruktionerna själv eller hjälpas åt.

Nästa vecka ska vi ha yrken som tema. Är det någon av er där hemma som vill komma och berätta om sitt yrke för oss här i skolan? Kanske visa utrustning eller berätta, alla förslag är välkomna😊

Nu har vi laddat med nya låneböcker igen, hem och läs!

Nu finns det möjlighet att anmäla ditt barn till sommarsimskolan i Älmhults kommun. Se länk:

https://www.almhult.se/kommunpolitik/nyheter/nyhetsarkiv/sommarsimskolaforalla7aringarialmhultskommun.6081.html

Nästa vecka 15

Måndag: Ta med en sak på bokstaven H

Tisdag: Tema

Onsdag: Idrott som vanligt

Torsdag: Bild

Fredag: Stjärnboken

Trevlig helg önskar Ewa och Malin

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *