v 10

Hej

Den här veckan har vi skapat symmetribilder på bilden och kopplat ihop det med mattelektion. Dragit symmetriska linjer samt ritat symmetriska figurer/mönster. Matteläxan till nästa fredag hann jag inte gå igenom idag, men gör det i början på nästa vecka. Det handlar dels om diagram, dels om multiplikation med 10 eller 100. De fick tre stenciler med matte för jag ansåg att stencilerna var ganska ”luftiga”.

I svenskan den här veckan har vi gått igenom nytt kapitel i läxa. Där handlade det om poesi (dikter), därför har vi i svenskan även läst några dikter och eleverna har fått skriva egna dikter. Imponerad då det är första gången vi arbetar så här med dikter. Vi har även pratat mer om skiljetecken så som punkt, frågetecken och utropstecken, när vi ska använda vad.

På måndag startar de nationella proven. Vi kommer börja med muntliga som är i grupp. Några kommer göra på måndag, några på tisdag och så får vi se hur långt jag hinner. Ingenting att vara nervös över utan jag sa idag att eleverna bara tänker det är vanlig gruppövning, som de för övrigt är så bra på. Har ni frågor ni känner ni vill ställa så får ni mejla mig.

Idag på elevens val hade vi sockermålning och lyssnade igenom bidragen som ska tävla imorgon på mello. Vi har röstat fram klassens bidrag och Smash Into Pieces vann med en röst från Medina. Vi får kolla imorgon vilken som blir Sveriges vinnare 😊.

Vi avslutade fredagen med att kolla på vårat vinnande bidrag och sedan blev det helg.

Nästa vecka: nationella prov startar
måndag: svenskaläxa lämnas in
tisdag: idrott för båda grupperna
onsdag:
torsdag: idrott, röd grupp
fredag: matteläxa lämnas in
idrott, blå grupp

Ha en fin helg

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *