Stjärnan v.10

Härligt att vi har fått njuta av solen i veckan 😊

Veckans bokstav: har varit Ä. Det är lätt att blanda ihop å och ä. En bra regel är hur man formar munnen när man säger bokstäverna. På bokstavshyllan var det ägg, äpplen, älgar, änglar, älvor och ärtor.

Temat: har varit sagor. Vi har läst ut boken; Trollets hjärta, en spännande saga som alla gillade. Vi hjälptes åt med återberättade sagan och det märktes verkligen att klassen hade lyssnat aktivt.  Därefter blev uppdraget att göra en gemensam storbok. Alla fick en mening från sagan att illustrera och skriva ner den på ipad. Det blev ett utmärkt samarbete och nästa vecka ska vi läsa vår fina bok för Arkens förskoleklass.

Vi läser också olika klassiska sagor på högläsningen.  Allt för att få inspiration och förstå hur en saga är uppbyggd. Nästa vecka fortsätter vi temat med att skriva sagor i halvklass.

Idrott: Som uppvärmning hade vi i smågrupper. Eleverna är väldigt duktiga på att hitta på och följa rörelser. Vi lekte också Häxan, där man skulle röva skatter utan att bli upptäckt. Vi avslutande med dansstopp till Melodifestivallåtar.

Skogen: Det var roligt att leka i Regnskogen och speciellt vid bäcken. Barnen byggde broar och rensade, ett hårt arbete som resulterade i lite blöta kläder. Men, vad roligt vi har när vi är där! Vi lekte kaninmamman på vägen tillbaka till skolan.

Hänt i veckan: Vi har haft klassråd där vi har diskuterat skolans kulregler.

Idag har vi lekt med Arkens f-klass, haft musik och skrivit i våra stjärnböcker.

Vecka 11 och 12 är ni välkomna på utvecklingssamtal mer ert barn, på den tid ni har bokat i Ist.

Nästa vecka:

Ta med låneböcker

Mån: Ta med en sak på bokstaven B

Tis: Tema

Ons: Idrott- ta med ombyte och handduk

Tors: Genomgång av trivselenkät

Fre: Biblioteket

Trevlig helg!

önskar Malin & Ewa

 

 

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *