v 9

Hej föräldrar

Veckan började med att vi berättade lite om våra lov, de som ville. Jossan fyllde år kom vi på så lite skönsång för henne blev det också. Annars hade vi en vanlig måndag, alla läste upp läsläxorna och de flesta lämnade in läxan.

Det brukar dock vara minst en varje måndag som inte lämnar in sin läxa. Jag skickar med hem nu att till måndag vill jag ha in samtliga läxor, det ska göras. Eleverna har en vecka på sig och läxan är ”snäll”, inte särskilt mycket i svenskboken. De som stannar på läxhjälpen brukar göra den på ca 10–15 min om man gör den noggrant. Jag tycker därför inte det är okej att säga att man inte haft tid eller vad det nu kan vara. Däremot om man glömmer läxan någon gång på ett läsår så förstår jag självklart att det kan hända.
Vi har också tränat rättstavning med sk – ljudet, så som champinjon, skjuta, schampo osv.

Vi fortsätter öva inför de nationella proven som startar vecka 11. Vi har den här veckan tränat på att skriva berättelse samt tränat en hel del inom matte. Vi har ofta matte men inte långa pass, eleverna tycker vi har jättemycket matte för att det står det på tavlan, men ett pass är ca 15–20 min 😉 Jag har lite extra och olika nu för vill hinna gå igenom så mycket som möjligt. Den här veckan i matte har problemlösningsuppgifter och klockan varit fokus. Matteläxan handlar om att mäta tid. De fick själva välja läxa utifrån hur säkra de känner sig på klockan.

Monster har vi fullt av i klassrummet nu, som tur är färgmonster och som eleverna själva gjort med hjälp av sugrör och vattenfärg. Dessa hänger i våra fönster.

Stenåldern är ett avslutat kapitel i SO där vi avslutade med att besvara 4 frågor, enskilt för att jag skulle se vad som befästs och inte. Nästa vecka går vi in på bronsåldern.

Idag har vi avslutat veckan med att jag (äntligen) har delat ut lite stenciler som eleverna gjort klart, som blivit rättade. Papper och jag… vi går inte riktigt alltid ihop. Jag är bra att lägga på hög och dela ut mycket på en gång 😉. De flesta städade bänken och andra gjorde klart annat.

Bra att veta:
– nationella prov startar vecka 11
– utvecklingssamtal erbjuds efter proven gjorts. Jag kommer inte bjuda ut till utvecklingssamtal nu i slutet av åk 3, men det kommer erbjudas att komma hit för att gå igenom era barns prov när dessa är helt klara (i slutet av maj – början av juni).
Önskas det samtal med mig omkring där i stället så självklart går det bra. Mer info om det längre fram.

Nästa vecka:
måndag: läsläxa, kap 20
tisdag: idrott för båda grupperna
onsdag:
torsdag: STUDIEDAG, fritids öppet
fredag: matteläxa lämnas in, idrott för blå grupp

Tack för den här veckan säger vi till era barn och ni alla får ha en fin helg.

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *