V.9

Tillbaka till rutiner efter en vecka utan skoldagar där det antingen har varit fritids hela dagarna eller lediga dagar hemma.

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven H som är lite svår vid ljudningen eftersom den nästan bara låter som ett andetag eller så låter den som bokstaven som kommer efter och då glöms den andra bokstaven bort att skrivas.

Denna vecka är det kap.17 som är läxan till tisdag och där det pratas om att damen är en häxa eller är hon det? Hon har ju varit snäll säger barnen.

I matten har vi fortsatt jobba med klockan hel och halvtimme men även börjat mäta tiden. Hur mycket är klockan om 1 timme? Träna gärna klockan hemma. Vi jobbar bara med den vanliga analoga klockan än så länge.

Denna vecka har vi avslutat vårt tema med stannfåglarna och lärt oss om blåmesen. Vi har även tagit ut viktiga stödord som vi sen använde till att skriva en faktatext om blåmesen. Barnen är riktigt duktiga på att både kunna ta fram vilka ord som är viktiga att spara och sen göra egen faktatext av orden.

Vi har också lite påbörjat det nya temat med våren, vårblommor och att så frön.

Igår torsdag pratade vi om skottår och skottdagen men det var det inte många av barnen som hört talas om. Många tyckte det var lite svårt att förstå vad det är.

Idag har de med fritidsplats fått hem lapp om påsklovet. Den ligger i väskan.

Vilket önskar ni? Bloggen på IST eller denna blogg? Kommentera gärna.

V.10

måndag: —

tisdag: kap.17 i läsläxa och skrivläxa

onsdag: —

torsdag: studiedag och fritids för de som anmält

fredag: —

Trevlig helg!

Jessica

Det här inlägget postades i Galaxen. Bokmärk permalänken.

6 svar på V.9

  1. Isabell skriver:

    IST men där kan man ju tyvärr inte kommentera

  2. Alina skriver:

    Denna blogg är perfekt.

  3. Linda Kajsson skriver:

    Gillar det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *