Stjärnans veckobrev vecka 9

Välkommen mars! Nu byter vi årstid, från vinter till en efterlängtad vår😊

Veckans bokstav: P som i puck, paraply, papper, pingvin, Pikachu, papegoja, pinne, penna, påsar, pappa, paketpapper, plåster och peppar. Så kluriga och roliga saker ni hittar där hemma😊

Språklek: Vi har tränat på bokstäver och ord på fyra olika stationer. Varje station varar en kvart och det är lagom länge att hålla fokus på varje aktivitet. Vi märker att eleverna tycker om att det blir ett varierat innehåll och att få sitta i smågrupper och jobba. På en del stationer är det en pedagog med och anpassar kunskapsnivån till varje elev. På en del stationer klarar eleverna själva att göra aktiviteten. Då tränas samarbetsförmågan och att skapa relationer i smågrupp.

Mattelek: Även här har vi jobbat på fyra olika stationer. Nu var det talet 3 som tränades i matteboken, memory, tärningsspel och Quips-spel. Matte kan man träna på många olika roliga sätt.

Idrott: Som uppvärmning hade vi Följa John i små-grupper. Vi hade byggt upp en hinderbana där vi tränade på balans, hopp, hänga i linor, klättra och krypa. I slutet blev det en tagen-lek då man fick skynda sig runt banan utan att bli tagen. Vi hann med att leka kedjekull också.

Bild: Ebba har haft en massa roliga aktiviteter som har börjat på bokstaven P. Prickmålning, pussel, pärlat armband och popcorn med Pettsson & Findus-film.

Hänt i veckan: Vi har lekt med Växthuset, sjungit och lärt oss två nya danser. Just nu läser vi Trollets hjärta vid frukt & saga. En spännande saga som fångar barnens intresse. Vi kommer att jobba mer med klassiska sagor framåt. Målet är att vi ska skriva egna små sagor och vem vet om det blir teater av det också😊

Boka in er på samtalstiderna som vi har skickat ut via IST. Det blir barnens första utvecklingssamtal där de vill visa er vad de lärt sig och vad de tycker om skola och kompisar.

Nästa vecka 10

Måndag: Ta med en sak på bokstaven Ä

Tisdag: Tema

Onsdag: Idrott, ta med ombyte och handduk

Torsdag: STUDIEDAG fritids för de som anmält

Fredag: Elevråd och stjärnboken

Ha en härlig helg!                                Ewa och Malin

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *