v 7

Så fredag… och SPORTLOV. Jag ska inleda med att åka till stugan hela helgen. Ska bli fantastiskt efter tre veckor med feber och förkylning hemma. 😊 Hoppas att era barn får ett fint lov oavsett om de är lediga eller dem ska vara på fritids.

I veckan har vi hunnit med en hel del. Vi har nästan läst klart om stenåldern. Vi har sett film, pratat, skrivit, arbetat i arbetsboken och gjort tankekartor på tavlan. Vi jämförde jägarstenåldern och bondestenåldern, vi kollade vilka likheter och skillnader det fanns mellan tiderna.

Svenskaläxan är kapitel 19. I kapitlet nämndes ganska många redskap, dessa skrev vi upp på tavlan och förklarade för varandra vad det var för olika redskap, så som ”stålborste”. I arbetsboken har de arbetat med läsförståelsefrågor och med ordförståelse, med inriktning verktyg/redskap.
Vi har tränat på J – ljudet och dess olika stavningar. ”dj, hj, lj, j” osv. Jag passade på att göra ett gammalt nationellt prov i svenska igen. Denna gång skulle alla läsa en text om ekorren, svara på frågor om texten och i torsdags skrev de egen faktatext om ekorren, utifrån stödord/nyckelord. Även detta var ett gammalt NP. Jättebra jobbat här inne av alla!

Matteboken tar upp tid, och vi arbetar på med den digitala klockan. Övning ger färdighet. Några behöver träna mer och andra mindre. Kolla gärna av klockan hemma. Vi behöver bli säkra på den analoga, vi ska kunna fem i halv, fem över halv, kvart i, kvart över osv. Nu arbetar matteboken enbart med digital tid och här lär vi oss skillnaden på morgon/dag/kväll/natt.

I onsdags bjöd jag på lite kladdkaka med grädde och hjärtströssel då det var alla <3 dag. Så klart kopplade jag in lite matte när jag delade kladdkakan och vips lärde vi oss/repeterade vi bråk.
Eleverna fick också göra ett alla <3 dag kort till en klasskompis. Jag lottade ihop dem två och två och därefter fick de skapa kort till den kompisen. Kortet skulle innehålla någon fin hälsning. Jisses vilka fina kort det blev. Jag läste alla kort under tiden och vilka fina hälsningar som skrevs. ”Du är fin och bra på att rita”. ”Du är en bra kompis och bra på fotboll”, Du har ett fint hjärta på din väska och du har fina kläder”.



Sista lektionen idag passade vi på att städa lite. Både göra klart och städa i klassrummet och i korridoren.

Nästa vecka: SPORTLOV

vecka 9
måndag: svenskaläxa, kap 19
tisdag: idrott båda grupperna
onsdag:
torsdag: idrott, röd grupp
fredag: idrott, blå grupp

Ha en fin helg säger vi från 3 C
Ps: ibland är det kul att få en liten kommentar på inlägget så jag vet att det går fram 😊 (även om inte jag svarar tillbaka igen).

Har testat blogga på IST, ev kommer vi gå över till den bloggen. Bara på test. Den här veckan får ni alltså dubbla

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

2 svar på v 7

  1. Desirée Ördén skriver:

    Jag gillade bloggen i appen (allra helst om alla hade gjort likadant så man hade haft det samlat) /Desirée

  2. mikael skriver:

    Vilka fina kort! 🙂
    Duktiga de är 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *