Stjärnan v.7

Veckan har gått i rasande fart med en hop blandade aktiviteter. Nästa vecka tar vi sportlov, några är lediga och vi andra träffas på fritids 😊

Veckans bokstav: har varit u. Det var fullt med ugglor, ullstrumpor, ubåtar, ugnar samt undulat, underlägg och ugnsformar. Vi har jobbat på i vanlig ordning med bokstavsarbetet. I bokstavsboken övade vi på korsord, inte helt lätt att både skriva ord vågrätt och lodrätt. Det kommer vi att öva mer på!

Mattelek: Nu har vi börjat jobba med siffrorna, först ut var talen ett och två. Vi övar på att skriva siffrorna i rätt skrivriktning och dela upp talen.  I fortsättningen kommer vi även att jobba med talen i mattestationer för att befästa dem ordentligt.

I tisdags när Ewa och jag var på utbildning pratade klassen om hur en bra kompis ska vara: snäll, nyfiken, modig, hjälpsam, lyssna, kan trösta och låta alla vara med. Många kloka tankar från barnen 😊 De tittade också på avsnitt ur serien Ugglan och kompisproblemet som handlade om att våga säga ifrån om någon är taskig. Bra serie som tar upp olika kompisdilemman där barnen aktivt kan ta ställning och ha fördjupade diskussioner efteråt.

Bild: Alla fick efter instruktion rita och måla en uggla med vattenfärg. Härligt att det kan bli så olika fast man utgår från samma uppgift.

Språklek: Barnen har gjort ett Bornholms test, för att se vad de kan och behöver öva mer på. Testet gick bra, nu får vi utmana barnen på att skriva och läsa mer.

I onsdags var vi på ett trevligt studiebesök på Ikea museum. Där fick vi lyssna på olika slags musik och berätta om vilken känsla och färg man förknippade med musiken. Vi testade också klädesplagg i olika färger; hur kändes det ha en gul respektive röd tröja på sig? Vi gick en färgvandring inne på museet och kikade på ett småländskt kök från 1800-talet. Besöket avslutades med att barnen fick skapa ett varsitt färgfullt örngott. Många fick inspiration av att det var alla hjärtans dag. Örngotten kommer levereras till skolan efter sportlovet. Det är bra träning att kunna lyssna på andra vuxna och vara i andra sammanhang än den vanliga skolmiljön.

Hänt i veckan: Ebba har lärt oss två nya lekar; kedjekull och spring för livet som vi lekte ute på skolgården. Det passade bra då vi missade vår idrott den här veckan. Vi har lånat nya spännande böcker från biblioteket.

Idag har Ebba hållit i kompismassage samtidigt som hon läste sagan om Hans och Greta.

Vi vill också tacka Lovisas mamma Emina, för de goda geléhjärtana, det var mumsigt!

Nästa vecka: Sportlov

V.9

Mån: Ta men sak på bokstaven P & låneboken

Tis: Tema

Ons: Idrott- ta med ombyte & handduk

Tors: Mattelek

Fre: Lek med Växthuset

Trevlig helg!

Malin, Ewa & Ebba

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *