v 18

Hej alla
Vilket härlig valborg det blev och första maj… Hemma har jag planterat en del samt rensat ogräs lite här och där 😊 Det kanske det är fler som gjort.

Här i skolan har vi pratat en del om plantering och jag tänkte faktiskt att vi nästa vecka ska göra det praktiskt här i skolan. Jag köper något frö och jord men skulle vilja ha hjälp av er att ni tar med någon tom mjölkkartong (botten) eller någon liten plastkruka som ditt barn kan sätta ett frö i. Gärna att alla har med till tisdag. Tack!

I matteboken har vi jobbat en del med geometriska figurer samt har vi lärt oss räkna ut omkrets och börjat prata om area. På mattestationen i veckan har eleverna fått räkna ut omkrets på valfria föremål, dock bara kvadratiska eller rektangulära. Där har vi tränat att räkna ut omkrets samt area. Riktigt imponerad av deras insatser här. Ny matteläxa har delats ut, en stencil som handlar om att räkna ut omkrets.

På NO lektionerna har vi lärt oss om fåglar och därefter fick eleverna välja valfri fågel att skriva faktatext om. Vi har sett kort film om olika vårblommor idag och därefter påbörjade vi en bilduppgift kopplat till det, en symmetribild. Superfina!

Under SO har vi arbetat vidare med mytologi både nordisk och grekisk mytologi. Nu är snart SO klart för den här terminen, vi har lite arbete med stjärnhimlen kvar.

I tisdags hade vi en höjdardag. Nämligen vår traditionsenliga skräpplockardag. Så entusiastiska alla är trots att detta var fjärde året för åk 3 C. Alla springer åt olika håll och samlar i sin plastpåse. Efter rundan fikade de på sin fikakorg, det blev tipsrunda tillsammans med förskoleklassen och vi avslutade med att grilla korv. Så mysigt och roligt!

Nästa vecka är en kortvecka:
måndag: svenskaläxa lämnas in, läsförståelsetext med frågor till (lekinstruktion).
tisdag: idrott för alla, utomhus
onsdag: ingen fritids! Jag vill ha in lappar eller mejl från alla hur ditt barn tar sig hem. Några har lämnat in och detta är noterat.
torsdag: LEDIGA
fredag: LEDIGA

Nu tar jag alldeles strax helg, hoppas ni alla får en fin helg.

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *