Stjärnans veckobrev vecka 18

Sköna maj välkommen!

Som vi har längtat efter sol och värme. Nu går tiden fort och det är inte så många veckor kvar på vårterminen. Skolan slutar fredagen den 14 juni och därefter väntar 2 veckor med Bökhultsläger med fritids. Välkomna på ett informationsmöte om lägret, se särskild lapp som ska fyllas i och lämnas tillbaka senast onsdagen den 8 maj.

Veckans bokstav: Nu är vi färdiga med hela alfabetet! Den sista bokstaven vi hade var Q. Har man varit sjuk eller ledig får man tillfälle att jobba färdigt i sin alfabetsbok under nästa vecka.

Vi jobbade med ord och meningar i appen Kattalo på Ipads.

I tisdags hade hela Himlavalvet sin årliga skräpplockardag. Vår klass gick norrut och hittade så mycket skräp utmed vägkanterna så vi fyllde 20 soppåsar☹ Helt otroligt att folk inte kan plocka upp sitt skräp efter sig. Som tur är så har vi nu 18 stycken miljöhjältar i klassen som varit duktiga på att hitta och plocka upp allt skräp. Det smakade gott med egen fika efter arbetet och sedan gick vår klass en tipsrunda på naturstigen som handlade om allemansrätten tillsammans med åk. 3.

Tema: Vi har lärt oss vad allemansrätten betyder. Vi får göra väldigt mycket roligt i vår natur men det finns en del som vi inte får göra. Fråga gärna ditt barn vad som är ok eller inte att göra. Alla fick gå en tipsrunda inomhus i par och svara tummen upp/tummen ner på olika bilder. Vi tittade på en film från Naturvårdsverket.

Bild: Alla fick rita och skriva två bilder på samma papper. Ena halvan vad man får göra i naturen och andra halvan inte göra.

Hänt i veckan: Idag har vi haft musik och tränat mer på Majas alfabetssånger. Vi har en del favoriter som är lätta att lära sig.

Idag skickar vi hem en planta, röd lapp är en tomat, grön lapp är en paprika. Plantera gärna om i en större kruka med mer jord. Lycka till!

Vi har fått ett problem i klassen. Tyvärr är det så att ett fåtal i klassen har börjat att tramsa och har ett nonchalant beteende när vi pedagoger säger till. Detta beteende följer också med på fritids sedan. Nu börjar vi vuxna men också klasskompisarna att tröttna på detta trams. Vi kommer att maila hem till dessa berörda och hoppas att de berörda pratar allvar om hur man beter sig mot andra och framför allt visar respekt.

Nästa vecka 19

Måndag: Språklek och göra färdigt

Tisdag: Mattelek

Onsdag: Idrott, ta med ombyte och handduk (ej skor) OBS! tänk på att fritids är stängt (planeringsdag) efter kl. 12. Ni måste alltså hämta barnen senast kl. 12

Torsdag: Lediga

Fredag: Lediga

Trevlig helg!                                  Ewa och Malin

 

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *