Stjärnan v.12

Här kommer ett lite senare blogginlägg en vanligt, men vi önskar er alla En glad påsk!

Våren försvann, vi hoppas att den är på gång igen. Skönt att slippa alla jobbiga vinterkläder, när man snabbt vill ut på rast. 😉Efter påsklovet får man spela kula igen. 😊

Veckans bokstav:  har varit G som i grisar, galge, groda, guldpeng, giraffer, glitter, glasögon, gorilla, gaffel, gul, och grön. Vi har spelat Glupska grisen som är ett roligt tärningsspel. Där går det ut på att samla så många poäng som möjligt utan att få en etta, för då hamnar man på noll poäng.

Mattelek: Nu är vi experter på talet 5. Vi har jobbat i matteboken och haft olika spelstationer där vi övat 5-kompisar. Bra att ta hjälp av sina 5 fingrar, för att lätt se vem som är 2:ans 5-kompis.

Temat: har varit återvinning och skräp då det har varit miljövecka på skolan. Vi har läst boken, Flax och glasspaketet. Vad händer med ett glasspaket som återvinns i behållaren för plast? Det kan bli nya plastkrukor, innebandybollar, rockringar med mera.  All plast påverkar miljön eftersom det går åt nya resurser för att ta fram ny plast. Barnen är väldigt medvetna och för dem är sortering och återvinning självklart.

Vi har också tittat på en faktafilm hur skräpet kan hamna i våra hav via vindar och vattendrag. Plasten som hamnar havet försvinner inte, utan sönderdelas och blir till mikroplast. Stoppa skräpet- Rädda havet är årets tema för skräpplockardagarna som anordnas av organisationen; Håll Sverige rent

Tisdagen den 30 april har Himlavalvet sin årliga skräpplockardag och plockar skräp kring skolan; tillsammans kan vi göra skillnad.

Bild: Inspirationen kom från veckans tema. Det skapades fiskar som hade fått mikroplast i sig. De finns att beskåda i klassrummet.

Vi har också pysslat fina påskkycklingar i papper, så att det blev lite påskpyntat i klassrummet.

I ämnet bild får fantasin blomma ut och alla sinnena stimuleras. Barnen får träna sig i olika tekniker (att klippa den här veckan). De får följa instruktioner, dela med sig av tips och hjälpa varandra. Även tålamodet prövas 😉

Drama: Vi har dramatiserat våra sagor som vi skrev förra veckan. Härligt att alla vågar klä ut sig och agera.

Idrott: Det blev favorit i repris från förra veckan med prickboll och olika redskapsstationer. Övning ger färdighet. Det blev också en stund skön avslappning.

Hänt i veckan: Vi har tittat på film: Varför firar vi påsk? Och minsann hade påskharen kommit förbi med ett påskägg till klassen.

Vi vill tacka för alla trevliga utvecklingssamtal, barnen är stolta när de får visa och berätta om vad de jobbar med i förskoleklassen.

v.13

Påsklov

V14.

Ta med ett tomt och ursköljt mjölkpaket & låneboken

Mån: Lediga- Annandag påsk

Tis: Ta med en sak på bokstaven c

Ons: Idrott- ta med ombyte och handduk

Tors: Tema

Fre: Stjärnbok

 

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *