v 16

Hej alla
Idag spirar det fredagskänsla i min kropp, vet inte varför. Kanske lite extra idag för att vi gjort det sista häftet på de nationella i matte. Nu är alla prov klara förutom det muntliga i matte. Det provet kör vi med start nästa vecka, jag tänkte hem och öva på min man innan jag kör i gång med eleverna så jag vet exakt hur man gör 😉.

Jag är så galet stolt över allas prestation, pratar inte om själva resultaten här för det har jag inte hunnit rätta klart, utan pratar om själva arbetsron, koncentrationen som lyser från alla håll och respekten gentemot varandra med tanke på den tystnad som är i klassrummet under hela provtiden.

I veckan har vi förutom NP hunnit med lite i matteboken. Vi har pratat om olika vinklar, rät, trubbig och spetsig. Vi har kollat runt i klassrummet vart vi hittar vinklar och i matteboken har eleverna fått rita egna vinklar. Ett sätt för att hålla reda på det är att utgå från rät vinkel, spetsig är mindre och trubbig större. Några är intresserade av grader, så nämnde det lite snabbt bara.

Läseboken är nu utläst. I läxa har de att göra klart i bonusboken, två sidor. Nästa vecka gör vi bokrecension. I skolan kommer vi ha läspass från och med nästa vecka där vi tidigare har haft genomgång av nya läxan, då kommer vi prata mer om miljön i boken, karaktärer, handling osv.
Bra om alla fortsätter att läsa hemma också, överallt kan vi hitta olika typer av texter, läs där man hittar sitt intresse så inte läsflytet tappas samt ordförråd och andra viktiga aspekter.

Arbetsområdet ”Järnåldern” är nu klart och nästa vecka ska vi prata om mytologi. Vi har också varit inne och nosat på våren, sett film och pratat om vad växter, träd osv vad de behöver för att växa. Vi kommer fortsätta tema vår efter mytologin.

På elevens val idag gjorde de fantasikartor, så häftiga och fina, fråga ditt barn om ni vill veta mer. De är bara påbörjade än så länge, detta sköter Amalia.

Idag avslutade vi med leken soffan och faktiskt en glass, som jag och Bettan bjöd på. Bettan hade en station förra tisdagen där de skulle låsa upp glassbilen, därav denna glass då alla lyckades med det uppdraget.

KOMMANDE:

Onsdagen den 8/5 Slutar skolan 13.30 INGEN FRITIDS. Fritids har då utvecklingsdag. Jag har ansvaret att alla barn i 3 C kommer hem/tar sig hem. Därför kommer ni få hem en lapp nästa vecka där ni kommer få skriva hur ert barn ska ta sig hem den dagen, om ni hellre vill kan ni mejla mig svaret. Håll utkik.

Nästa vecka:
måndag: svenskaläxa, bonusboken, hela boken ska bli klar
tisdag: idrott, utomhus för båda grupperna
onsdag:
torsdag: idrott, röd grupp
fredag: idrott, blå grupp

Ha en riktigt fin helg

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *