Stjärnans veckobrev vecka 16

Här kommer veckobrev från Stjärnan!

Veckans bokstav: J som i jordgubbar, jord, jordglob, jeep, jordkabel, jakttelefon, jeansjacka, jo-jo, jordgubbstårta, joker och jacka. Vi har tränat på att skriva fina Jj i vår bokstavsbok och tittat på Livet i bokstavslandet. Vi har sjungit om jordgubben i Majas alfabetssånger.

Mattelek: Vi har jobbat med talet 8 den här veckan. Åttan är klurig att forma men med lite övning så går det bra. Vi tränar 8-kompisarna och tar fingrarna till hjälp. Vi har även lärt oss vad ett stapeldiagram är. Nu ska vi se vilket väder vi har varje dag i två veckors tid med hjälp av ett stapeldiagram. Än så länge har vi sol, mulet och regn varsin dag. Vi hoppas på att solen vinner efter de här två veckorna😊

Tema: Den här veckan har vi pratat om väder och om vattnets kretslopp. Hur kan vi ha samma vatten på jordklotet sedan miljarder år tillbaka? Vad händer när det regnar och hur bildas det regn? Frågorna var många men nu har vi lärt oss om hur det går till. Vatten värms upp av solen, blir till ånga som bildar moln. Molnen blir tunga och det börjar regna. Regnet faller ner på jord och hav igen. Vi gjorde till och med eget regn i klassrummet. Fråga gärna era barn hur det gick till😊

Idrott: Så roligt det var att spela fotboll och innebandy! Alla gjorde sitt bästa och i slutet tackade vi motsatta laget för en bra match. Nästa onsdag blir det innebandy och basket på programmet. Ta med gympaskor igen.

Nästa torsdag den 25/4 kl. 8-11 ska vi gå på besök till stora huvudbiblioteket. Där ska vi ska gå en rundvandring, få en bok i gåva och träffa en väldigt speciell person, nämligen Carl Von Linné. Skicka med en frukt som vanligt, helst ingen burk eftersom vi pedagoger packar frukten i våra ryggsäckar.

Hänt i veckan: Vi har haft fyra nya stationer med lek igen. Lyssna på högläsning med boksamtal, playdoh-lera, sy färdigt och tangram-pussel.

Vi har lånat tre böcker var på vårt bibliotek. En bok till lådan, en till hela klassen och en som fick följa med hem. Klassen är väldigt roade av att läsa och titta i böcker. Det tycker vi såklart är jättekul!

Nästa vecka 17

Måndag: Ta med en sak som börjar eller har bokstaven X Y eller Z i sig.

Tisdag: Tema

Onsdag: Idrott, ta med ombyte, handduk och gympaskor

Torsdag: Besök på stora biblioteket

Fredag: Lek med Arken och stjärnboken

Trevlig helg!                          Ewa och Malin

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *