Vecka 15.

Vilket aprilväder veckan har bjudit på!

Det har minsann börjat gro i våra krukor, spännande att följa…

Veckans bokstav: har varit h som i hundar, handske, halsdukar, hammare, hästar, helikopter, havrepuffar och Huggy Wuggy. Vi har jobbat med olika bokstavsövningar på Ipads.

Mattelek: Vi fortsätter framåt på tallinjen och i veckan har vi jobbat med talet sju. Ett ojämnt tal som kan delas upp på åtta olika sätt. Vi har spelat olika spel och jobbat i matteboken för att bli säkra på att dela upp talet. På en sexsiffrig tärning är summan av motstående sidor alltid sju, ser man en trea på ovansidan vet man att det är en fyra på bottensidan, bra att trick att kunna😊

Temat: har varit yrke. Vad är ett yrke? och Vad finns det för yrken?  Det finns så många spännande, viktiga och roliga yrken. Vi har tittat på film, spelat bingo och lekt charader för att lära oss mer om olika yrken. Vi har skrivit och ritat utifrån frågeställningen; Vad har du bakom ryggen? Vi fick inspiration från Lena Sjöbergs bok med samma namn. Men vi valde yrken och vad de kan behöva för olika utrustning för sitt yrke. Snickaren kan exempelvis ha en hammare, frisören en schampoflaska och polisen en batong. Som vanligt var barnen duktiga på att både rita och skriva.

Idrott: Vi körde samma program som förra veckan med sol, vind och vatten, minutboll och doppboll. Nästa vecka blir det innebandy och fotboll, enligt önskemål från barnen. Vi vill gärna att man tar med sig gympaskor till idrotten, för att skydda tårna.

Skogen: I tisdags eftermiddag gick vi till Arnolds park i det härliga vårvädret.  Där lekte vi, spanande efter grodyngel i dammen och plockade vitsippor. Barnen hade så roligt att de inte ville gå tillbaka till skolan.  Vi får gå ut på nya äventyr nästa vecka😊

Lek: Vi har nu gjort klart våra lekstationer. Alla har fått sy, bygga, leka i docken och spela spel. Det är utvecklande att testa nya saker och var i olika kompiskonstellationer.

Hänt i veckan: Ina har visat ett bildspel från Kina. Det var spännande att titta på och vi lärde oss många nya saker, tack Ina😊

Vi har haft klassråd, där vi diskuterade skolmiljön inomhus. Barnen kom med kloka tankar som att vi kan ha skyltar i korridoren som visar att man ska gå (inte springa)

 

Vi avslutade veckan med att läsa våra texter; Vad har du bakom ryggen? och skriva i stjärnboken.

 

Nästa vecka:

Ta med lånebok

Mån: Ta med en sak på bokstaven J

Tis: Mattelek

Ons: Idrott- ta med gympaskor, ombyte & handduk

Tors: Tema & bibliotek

Fre: Lek med Växthuset

Trevlig helg!

önskar Malin & Ewa

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *