v 15

Hej alla VH

Fått några frågor om klassindelningen den här veckan och jag säger inte så mycket om det mer än att vi håller på men ingenting är klart. Informationen om de nya grupperna tror jag kommer från rektorerna när det är helt klart. Hört att det spekulerats en del hemma om olika saker men det är alltså inte klart än.

I tisdags delades alla åk 3 in i olika grupper och det var Oasen som höll i dessa och det var både skapande, mattekluringar och lite lek i idrottshallen. Jag tyckte det var jätteroligt att få hänga med vid sidan om och träffa några av eleverna i de andra åk 3.

I veckan har vi haft två nationella i matte del B och C. Nästa vecka startar jag de muntliga som ska göras i grupp om 3–4. Det gick jättefint när vi hade muntliga i svenska och utgår från att det kommer gå lika bra nu. Den här klassen är fantastiska mot varandra när vi arbetar i grupp.

Igår fick ni hem ett mejl angående dusch. Idag har vi pratat lite kort om det i klassen och eleverna är medvetna att jag mejlat hem. Plus är om ni pratar med ert barn hemma om svaret ni skickat till mig så de också vet vad som gäller. Tack till er som svarat!

Under mattelektionerna har vi arbetat i matteboken och vi har haft stationer där eleverna arbetat med problemlösningsuppgifter, kluringar och sträckor/linjer/uppskattning och att mäta samt räkna ihop. Jag har fokuserat att vara vid en station (problemlösningsstationen) och de andra stationerna fick eleverna vara mer självgående. Just problemlösning kan vara lite klurigt men här kan man ibland använda sig av uteslutningsmetoden som vi tränat en del på.

På bildlektionen har vi gjort en bild med förstoringsglas och insekter, superfina. Nästa vecka ska vi äntligen! göra en bild med runskrift som vi den här veckan har läst om när vi haft SO.
Vi är inne på järnåldern nu och ska nästa vecka avsluta det arbetsområdet.

Idag har eleverna sett film på elevens val. Det är Stockholms filmfestivalvecka om jag förstod det rätt och vi har fått tillgång till några filmer, Amalia valde ut en som de såg.
Jag slutade lite tidigare idag men Amalia fortsatte ha klassen.
Några är så spända på att sova över på Oasen, några pratar om att ”dygna”, några om hur mycket snacks de ska äta osv. Hoppas alla får en fin helg oavsett om de ska övernatta på Oasen eller inte.

Nästa vecka:

måndag: läxa (mopedringen)
tisdag: idrott för båda grupperna, läxhjälp
onsdag:
torsdag: idrott, röd grupp, läxhjälp
fredag: idrott, blå grupp

Ha en fin helg

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *