v 11

Hej alla
Nu har vi dragit i gång med de nationella proven och vi börjar koncentrera oss på de svenska proven. Vi startade med de muntliga i grupp, därefter läsförståelseprovet och sedan har jag börjat med de enskilda där eleverna ska läsa en bit text och svara på några frågor. Arbetsron här inne under det nationella har än så länge varit helt galet bra. Jag försökte berätta hur stolt jag var över alla här inne. Hoppas verkligen de tog åt sig. Vi får beröm lite då och då av andra lärare som är här inne som säger att vi har en god arbetsro, det är kul o höra.

Veckorna framöver ser inte riktigt likadana ut som vanligt då det kommer vara prov lite då och då. Jag har försökt förklara det här i skolan att det kan bli att samling uteblir och ämnena kommer inte heller ligga på ”rätt” plats alltid. Några tycker det känns lite tuffare än andra att det är olikt, vilket jag har förståelse över men kan inte påverka så mycket. Tur att de förstår när jag förklarar hur det ligger till och varför det är så här.
Det jag tänker på när jag lägger upp de nationella är att förutsättningarna ska vara så goda som möjligt, med rum, personal och tid på dygnet samt att de ska få någon paus mitt i om man känner man behöver det.
Detta påverkar också läxor till viss del. Idag kom det inte hem någon matteläxa då jag haft NP och inte hunnit gå igenom.

I matten har vi pratat om geometriska former, både tvådimensionella och 3 dimensionella. Vi satt i grupp och pratade och diskuterade de olika formerna vad som kännetecknar vad. Vi hoppar lite fram och tillbaka i matteboken och kör lite geoemtri just nu.

Vår bilduppgift blev så fin, vi har gjort katter som tittar ut mot månen (kanske marskatter).

Idag fredag har jag fortsatt med de enskilda. Amalia är sjuk så jag har haft elevens val i klassrummet. Inte planerat något för det så det blev musik på och lite gött häng med olika valmöjligheter. Mysig stämning i klassrummet och ett fint avslut på veckan. Några ritade av från datorn, några spelade spel och några satt själva och ritade. Jag brukar hjälpa till att dela in eleverna lite utifrån vad de vill göra. Min högsta prioritet vid sådana här tillfällen är att ingen ska känna sig ensam eller känna att man inte får vara med, tycker eleverna är fina mot varandra i grupp som jag vet jag sagt många gånger.

Nästa vecka:
måndag: svenskaläxa lämnas in
tisdag: alla har idrott
onsdag:
torsdag: idrott för röd grupp
fredag: idrott för blå grupp. Ingen matteläxa

Därefter en vecka kvar innan påsklovet… (så fort tiden går alltså).

Ha en fin helg önskar vi från 3 C

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *