Stjärnans veckobrev vecka 11

Solen lyser med sin frånvaro men lite vårkänningar har vi minsann😊

Veckans bokstav: B som i brandbil, bil, Bamse, bäbis, bössa, basketboll, boll, badbyxor, busiga bebben, babybjörn och en bra bok. Vi skriver och formar, läser ramsa med B och tittar på Bästa bokstaven. Vi har lekt Bro bro breja.

Tema: Vi har haft sago-tema den här veckan också. Av sagor kan vi lära oss mycket, empati, fantasi, mod och att den som är liten ändå kan lyckas. På frukt & saga läser vi många klassiska sagor som ex. grötgrytan, Snövit, mästerkatten i stövlarna, skomakaren och alferna, pannkakan mm.

Storboken av Trollets hjärta blev så lyckad. Vi läste upp den för Arkens F-klass i torsdags. Det var stolta barn som själva kunde läsa sin sida och visa de vackra bilderna till. Vi tror att Arken blev imponerade minsann😊

Att skriva sagor gav mersmak. I tisdags hittade vi på två nya sagor med hjälp av bilder på olika sagofigurer.

I halvklass jobbade vi fram sagorna som heter ”Den fasansfulla draken” och ”Den förtrollade prinsen”. Här fick man också skriva (för hand) och rita varsin bild till sagan. Nästa vecka ska vi försöka dramatisera till båda sagorna. Det kan bli riktigt roligt eftersom det finns häxor, troll, prinsessor, prinsar och drakar med i sagorna😊 Tänk! Snart är vi författare, illustratörer OCH skådespelare😊

Idrott: Vi hat lekt prickboll i två lag. Sedan hade vi 4 stationer med balans+ärtpåsar, rockringar, bollar och hopprep. Alla fick testa på att hoppa långrep. Vi fortsätter nästa vecka så att alla kan lära sig hoppa rep lagom till vår och sommar. Vi avslutade med banantagen och avslappning.

Mattelek: Vi har lärt oss om jämna tal. I matteboken jobbade vi med talet 4. Vi har haft mattekluringar som bland annat handlade om pengar, enkronor.

Bild: Vi har gjort fina mars-katter som hänger på väggen i klassrummet.

Hänt i veckan: Vi har gått igenom svaren på trivselenkäten i klassen. Barnen fick komma med förslag på hur det kan bli lugnare och trevligare bl. a i korridorer och hallen. Vi fick blandade resultat på enkäten och det roliga är att eleverna är nöjda med kompisar, rasterna och att det är kul att lära sig nya saker i skolan. Det vi får jobba mer med är att sänka volymen inomhus och att eleverna får ett bättre elevinflytande.

Idag får alla med sig sitt örngott som målades på Ikea museum. För att färgen ska fixeras ska man stryka örngottet på avigsidan utan ånga i 3-5 minuter. Tvättbar i 30 grader.

Idag var det sista dagen för Ebba här hos oss. Vi tackar henne för de 5 veckorna och önskar henne lycka till.

Hem och läs tillsammans med ditt barn, nu har vi laddat med ny lånebok som ligger i väskan!

Nästa vecka 12

Måndag: Ta med en sak på bokstaven G

Tisdag: Tema och teater

Onsdag: Idrott, ta med ombyte och handduk

Torsdag: Tema

Fredag: Stjärnboken och musik                                  Trevlig helg!                      Ewa och Malin

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *