Vecka 6

Idag har vi inte hunnit skriva i loggböckerna så ni får läsa om vad vi gjort här istället. Den här veckan har vi påbörjat intensivläsningen. De har läst sina listor varje dag och det är verkligen bra för att träna upp läshastigheten och för lära sig att läsa noga.

Vi har även fortsatt att träna klockan och har nu gått igenom hela klockan. På torsdag är det dags för matteprov och det är fortfarande ganska många som tycker att det är svårt. Träna gärna klockan hemma också. Prata om tid! Diskutera vad man kan hinna på en minut/en timme o.s.v. Titta på klockan innan man åker och handlar t.ex. gissa vad klockan kommer vara när ni kommer hem.

Vi har lärt oss lite om fotosyntes i NO och många tyckte det var spännande med kemiska formler. Viktiga boken kom fram och det antecknades flitigt.

Vi har även diskuterar känslor och de har fått rita sig själva när de känner sig på olika sätt och skriva om när de känner olika känslor.

På bilden provade vi att göra snögubbar i fågelperspektiv istället för grodperspektiv som senast. Den här gången skulle knapparna var störst högst upp istället.

Amalia har haft musik och de övade till 2:ornas kör.

Idag har vi öppnat förslagslådan och där var massvis av förslag till nästa veckas sportlovsfest. Vi har kommit överens om att det blir en gosedjursfest. Man får alltså ha med sig ett gosedjur (valfri storlek). Man får ha pyjamas eller andra myskläder om man vill. Det fanns ett starkt önskemål om tårta och tydligen finns det flera mammor och pappor som gärna vill baka tårta till oss. 🙂 Om någon känner sig sugen så hör av er till mig så vi inte står med 10 tårtor på fredag… Om ingen har möjlighet att hjälpa till med detta så får vi gå på plan B (glass). Vi har ännu inte bestämt exakt vad vi ska göra på festen, det finns förslag på film, disco, lekar, spa m.m. Vi planerar vidare på måndag.

Nästa vecka är det dags för bibliotek igen. Röda gruppen kommer att gå på tisdag och blåa gruppen på torsdag. Alla får gärna skicka med böckerna ni har hemma redan på måndag.

Vecka 7

  • Måndag: Läxhjälp 12.40-13.10
  • Tisdag: Slöjd, Naturskola för blå grupp, Bibliotek för röd grupp
  • Onsdag: Läxhjälp 12.40-13.10
  • Torsdag: Läsläxa kap.15 + Bonusboken, Idrott, Naturskola för röd grupp, Bibliotek för blå grupp, Matteprov!
  • Fredag: Loggbok, Gosedjursfest (se ovan)
Det här inlägget postades i Solen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *