v 6

Hej föräldrar
Den här veckan har vi börjat träna en del på gamla nationella prov. I onsdags fick de ett gammalt nationellt prov som handlade om läsförståelse. Jag berättade inte innan att det var ett gammalt NP utan det sa jag först efteråt 😉. Vi kommer öva på gamla NP nu fram till att det är dags. Samtidigt berättar jag vad som är viktigt att tänka på och vi lär oss lite olika strategier kring proven. Ett annat syfte med att öva är att eleverna ska känna igen upplägget och även förstå att det inte är ”värre” än så här. Jag har märkt att uppställning är svårt för en del, därför kommer lite fokus vara där, läxan den här veckan är uppställning med addition och tiotalsövergång.

Svenskakapitlet den här veckan är kapitel 18. Vi har läst, arbetat en del med ordförståelse samt läsförståelse. Jag har påmint eleverna att göra läxan i bonusboken på ett noggrant sätt, slarva inte med stora bokstäver och punkt.

I matteboken har vi fortsatt att arbeta med bråk men också övergått till klockan, digital tid. En del har tränat ganska mycket på den digitala klockan, både hemma och här och några har lite svårare och vi har behövt repetera den analoga igen. Vi är olika och det är helt okej, träna gärna klockan, både analoga och digitala där hemma även om ert barn kan eller inte kan den. Lika viktigt med repetition.

Jag har pratat en del om matsalen den här veckan, främst hur man torkar av ett bord. Att vi ska torka av vår plats är ett nytt moment sedan efter jullovet. Alla kan inte torka med disktrasa och jag har förklarat och visat hur man gör för att det inte ska bli blött, viktigt att krama ur trasan. Jag påminner om att inte äta förrän man sitter på sin plats, vi går alltså inte mot vår plats och äter maten samtidigt. Tycker också det ser trevligare ut att äta med kniv och gaffel än att ta upp och tugga en hel korv (exempelvis) från sin gaffel. Ja, lite sådant snack har vi haft.

Ni har fantastiska barn, och arbetsron i klassrummet tycker jag är fantastisk. Jag säger så klart till ibland men måste säga att jag blir stolt. Några sitter jämte och hjälper sina kompisar, förklarar osv. Detta händer även på läxhjälpen, då sitter vi ofta i grupper och alla är så schyssta och hjälper varandra. ALLA ni som läser detta, ska ta åt er

En ny grej vi börjat med den här veckan är intensivläsning. Här sitter eleverna 2 och 2 och får papper framför sig med ord, både nonsensord men också innehållsord. Be gärna ditt barn berätta om vad detta är för något och om hur de gör- även här syns deras fina samarbete med varandra.

Nästa vecka:
måndag: läsläxa kap 18
tisdag: idrott, båda grupper
onsdag:
torsdag: idrott, röd grupp
fredag: idrott, blå grupp

Ha en riktigt fin helg!

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *