Vecka 46.

Glädjen var stor när det snöade i torsdags, men den var kortvarig ☹ Kolla så att det finns extra kläder i barnens lådor och mer än ett par vantar.

Veckans bokstav: har varit Å som i, åsnor, åror, åkband och åttor.  Vi har jobbat på i vanlig ordning med både vår bokstavsbok och bokstavståget på Ipads.

Temat: har varit Emil i Lönneberga, vilket är passande då det är barnboksvecka. Vi inledde temat med att Kura gryning och lyssna på berättelsen om; När Emil gjorde det stora tabberaset i Katthult. Vi tittade på bilderna från boken och analyserade hur det såg ut i ett kök förr i tiden. Det fanns ingen elektricitet, alla var samlade i köket och där fanns föremål som vi inte har i dagens kök. Vi tittade närmare på kaffekvarn, karda, kaffekittel, sockertång och kopparlock. Barnen trodde att det var dammråttor som låg i kardan. Men spännande med gamla bruksföremål. 😉

Idrott: Det blev favorit i repris med alla lekarna från förra veckan förutom ambulanstagen som byttes ut mot vildhästarna. En tacksam klass att leka lekar med.

Språklek: Vi har jobbat med sammansatta ord. Vad blir snö och boll när det sätts ihop? Snöboll.  Om man vänder på sammansatta ord och talar längesbak blir det bollsnö. Det är roligt att leka med orden och stimulera den språkliga medvetenheten. Många tycker även att det är jättespännande med gåtor.

Vi har också jobbat i olika språkleksstationer.  Vi lekte Kims lek och skrev vilken sak som var gömd och lyssnade efter första ljudet i olika spel. Barnen har också testat på att lösa enkla korsord, lite klurigt. Men vi fortsätter öva.

Bild: Det pysslades fina bokmärken med olika barnboksfigurer. Bra att ha till sin lånebok😊

Mattelek: Vi har haft spelhåla och spelat olika spel i smågrupper. Det blev träning i turtagning, logiskt tänkande, kommunikation och sportslighet, vilket är värdefulla färdigheter.

Musik: Vi sjunger adventssånger för fullt inför fackeltåget (se information om fackeltåget på bloggens första sida.

Hänt i veckan: Det blev en mysig stund på skolans bibliotek i torsdags (nationella läsdagen), barnen fick låna två böcker (en att ha i skolan och en att ta hem.)

Vi avlutade veckan med att leka med Växthuset och ha frågesport om veckans tema.

Vi pratar mycket om att vi är alla olika i klassen och behöver öva på olika saker. Det gäller även olika anpassningar i klassrummet t.ex.  att man behöver extra hjälp, att man kan ha saker att pilla på för att koncentrera sig bättre. Det är vi pedagoger i samråd med er föräldrar som bestämmer vad det ska finnas för olika anpassningar.

Det räcker att man tar med frukt/grönsak eller möjligtvis smörgås till skolan. (inga kex och riskakor)

Det finns information om fackeltåg och  innebandydisco på bloggens startsida.

Nästa vecka:

Mån: Ta med sak på bokstaven N

Tis: Studiedag- fritids eller ledigt

Ons: Idrott- ta med ombyte & handduk. Mattelek

Tors: Tema

Fre: Lek med Arken

Trevlig helg! Malin & Ewa

 

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *