Vecka 39

Hejsan!

En snabb uppdatering om veckan. Höjdpunkten var definitivt studiebesöket i kyrkan där vi alla fick bli kyrkdetektiver. Det var väldigt välorganiserat, lärorikt och uppskattades verkligen. ”Fett kul” och ”Tack för att vi fick komma hit” var ett par av kommentarerna efteråt. Lite extra krydda att vi fick träffa kyrkråttan och hjälpa till att leta upp hennes bortsprungna barn.

Vi har också hunnit med att ta skolfoto och simma. På tal om simningen är det så att alla följer med alla veckorna oavsett om man redan kan simma eller inte. På torsdag, 5/10 är det sista gången.

Vi har även hunnit ha matte och nu tränar vi på addition och subtraktion från hela tiotal. Viktigt att kunna se mönstret i t.ex. 8 + 4, 18 + 4, 48 + 4. Man har stor nytta av att kunna tiokompisarna.

Dessutom vet vi nu ganska mycket om spindlar och ormar. Be gärna era barn berätta hemma om vad de lärt sig. Det är superbra för att repetera och befästa sin kunskap.

På fredag, 6/10 kommer jag att vara ledig för att hälsa på min son som just nu bor i Italien. Kerstin kommer att vara i klassen den dagen.

Vecka 40

  • Måndag 2/10: Vaccination (ni har fått all information från skolsköterska)
  • Tisdag 3/10: Simning, Naturskola (blå grupp)
  • Onsdag 4/10: Bibliotek, Läxhjälp
  • Torsdag 5/10: Simning, Läsläxa kap.4, Naturskola (röd grupp)
  • Fredag 6/10: Loggbok, Sara ledig
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Solen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *