Stjärnan v.37

Nu börjar klassen komma in i rutinerna och ha koll på vad vi gör de olika skoldagarna 😊

Veckans bokstav: har varit S. Det var suddgummi, stetoskop, sten, snäcka, symaskin med mera på bokstavshyllan. Bra att alla kommer ihåg att ta med sig bokstavssak på måndagen. Vi har skrivit snygga S i våra bokstavsböcker.

Mattelek: Vi har jobbat med begreppen lika stor, mindre, mitt i mellan och större. Vi har övat både praktiskt och i matteboken. Vi såg också ett avsnitt av Katten, musen, tiotusen, som handlade om olika storleksbegrepp.

Språklek: Vi har lekt lekar hur djuren låter, att lejonet ryter och kon råmar.  Vilka djur surrar, brummar, skäller och hoar? Barnen var duktiga på att härma de olika djurens läte.

Eleverna har också haft stationsarbete med memoryspel, s-målning, testat läsa ordbilder och skrivit av ordbilder.

Tema: ”Utan skor och kläder står jag ute i alla väder, fast jag har ju däremot en mycket stilig hatt på foten”. Svampen, som barnen lyckades klura ut efter några gissningar.  Vad känner vi igen för svampar? Vi gick promenad i skogen med våra ”svampglasögon” och hittade en hel del, dock inga kantareller ☹ Målet för veckan var att kunna namnet på några goda matsvampar och veta svampens olika delar. Fråga gärna era barn vad de har lärt sig om veckans tema😉

Idrott:  Vi övade på att kasta, fånga och rulla med bollar.  Det är bra träning för öga-hand koordinationen som ligger till grund för kommande bollspel. Vi lekte också spegeltagen och ambulanstagen, två roliga samarbetslekar.

Hänt i veckan: Alla var peppade inför skoljoggen och genomförde den antingen springande eller gående.  Det smakade gott med ett glas saft efter.

Idag har vi haft musik, lekt önskelekar och skrivit i våra stjärnböcker. Skriv gärna en kommentar i stjärnboken, barnen blir stolta och tycker det är kul när ni skriver.

Nästa vecka:

Ta med låneboken senast torsdag, så att barnen kan få låna nya spännande böcker

Mån: Ta med en sak på bokstaven L

Tis; Tema

Ons: Idrott- ta med ombyte & handduk

Tors: Utedag vid Ok-Älmestugan tillsammans med hela Himlavalvet. Ta med en burk med lock, sked, mugg. Vi ska äta tomatsoppa till lunch. Ta även med en liten fika (som inte innehåller nötter) Se mer info på bloggens startsida.

Fre: Lek med Växthuset & stjärnbok

Trevlig helg! önskar Malin & Ewa

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *