Galaxen v.22

Välkommen juni och tack underbara maj!

Vi jobbar klart i våra arbetsböcker och färdigställer pysselprojekt, för att avsluta f-klassen på bästa sätt. De två sista veckorna kommer vi att öva inför skolavslutningen och hitta på annat kul 😊

Mattelek: Vi har jobbat med att mäta. Vad kan man mäta? och Varför är det bra att mäta? Eleverna har så många kloka tankar och fick i par uppdrag att hitta saker på skolgården som var 1 meter. De hade ett 1meters snöre till hjälp och mätte på alla de sätt och dokumenterade skriftligt vad de hittat.

Tema: Badvett. Bra att kunna inför Bökhultslägret och sommaren. Vad är viktigt att tänka på när man badar? -Bada alltid tillsammans med någon. -Ropa bara på hjälp om du är i nöd. -Bada nära land. -Använd den förlängda armen om du ska rädda någon, det är några saker som är viktigt att tänka på. Eleverna fick rita teckningar utifrån den fakta de lärt sig. Det märks att de lyssnar både på oss pedagoger och filmerna vi tittar på 😊

Bild: Vi blev inspirerade av temat och skapade dykare i papper med snorkel(sugrör), härliga sommarskapelser som hänger på väggen i klassrummet.

Idrott: Det stod friidrott på programmet, repris på längdhopp och 60-meter. Vi testade också höjdhopp. Vi brukar säga att man tävlar med sig själv och det märktes från förra vecka. Alla utmanade sig själva och de ville veta vad rekordet är i längdhopp. Det nuvarande världsrekordet är 8,95 m, nästan lika långt som vårt klassrum.

Utedag: Vilken lyckad dag Himlavalvet hade tillsammans i Bökhult! Vi spelade kids volley, byggde sandslott, lekte flaggan och på lekplatsen. Vi kollade också var tälten ska stå under lägret och var toaletterna finns. Det fanns även tid för fika och egen lek. Det var trötta och tappra barn som kom tillbaka till skolan efter promenaden från Bökhult.

Idag har vi lekt med Växthuset, sjungit och skrivit i Djungelboken.

INFO:  Det ligger en folder i barnens väska om Bökhultslägret, tänk på att alla måste ha flytväst (räddningsväst med grenband) om man ska bada eller åka flotte. Läs broschyren tillsammans med ditt barn så att dem vet vilka regler som gäller inför lägret!

Nästa vecka:

Mån: Lov

Tis: Sveriges nationaldag- lediga

Ons: Idrott- ute, ta med ombyte & handduk. Ta med lånebok.

Tors: Mattelek & pyssel

Fre: Lek med Arken

Trevlig helg och nationaldag!

Malin & Ewa

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Galaxen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *