v 21

Den här veckan har varit långt ifrån som vanligt. Veckan inleddes med att vi var i Stensjöäng och hälsade på hemma hos Marianna. Hon visade oss runt i bland annat trollskogen där vi såg Trollmor och hennes ”barn”. Vi gick genom en stig som ledde oss fram genom Katedralskogen, Kristallskogen och som tog oss genom en liten men mörk grotta. Vi fick skapa konstverk genom avtryck av exempelvis löv och slutligen lyssnade vi på en spökhistoria uppe i hennes sagostuga. WOW vilket ställe och tiden har nog aldrig gått så fort.
Alla har skrivit ett brev om besöket som de lagt i sin väska i tisdags. Brevet kunde vara till mormor, morfar, farmor, farfar, syskon, mamma, pappa… Jag vill att någon ska skriva en liten kommentar på brevet, det spelar ingen roll om det inte är just samma person som brevet är till.

I onsdags var jag på Paradisskolan för sambedömning av nationella prov. Då hade eleverna stationer i skolan som leddes av Oasen, alla åk 3 i blandade grupper.
De nationella proven är färdigrättade och ni är välkomna hit till vårt klassrum nu på drop in nu på onsdag 29/ 5 13.40 – 15. 30 och måndag 3/6 kl 15 – 16.30 för att titta på era barns prov.

Idag har jag visat allas prov i matte och på måndag kommer jag visa elevernas prov i svenska, lite i förväg så att de vet hur det gått för dem innan ni kommer och kikar.

Igår hade vi en härlig dag i Bökhult tillsammans med alla på Himlavalvet. I blandade grupper gick vi runt på olika stationer, det märktes att åk 3 varit där några gånger tidigare för de visste precis vad som gällde. 😊 Jag och Amalia var på stationen där det byggdes sandslott, kreativa och fina sandslott blev det.

Vi har arbetat med en sida om meter och kilometer i matteboken och som jag trodde så var några intresserade av mil så det tog vi också lite snabbt. Matteläxan är nedpackad.

Idag på elevens val bestämde klassen vilka sommarlovssånger de ska sjunga på avslutningen. Amalia kommer hålla i det lite extra då jag kommer vara ledig en stund på själva skolavslutningsdagen. Det är väl nackdelen med att vara lärare när man har egna barn. Jag vill såklart vara med en stund på min dotters avslutning men kommer hit strax innan sista stunden som är i klassrummet.

Vi kommer som vanligt sjunga lite för er på skolavslutningen, men jag tänker att vi tillsammans ska sjunga Idas sommarvisa och ”Den blomstertid…” Jag kommer ha texterna uppe med melodi, för att avdramatisera lite. Tidigare på dagen sjunger vi de två sångerna hela Himlavalvet tillsammans.

Nästa vecka:
Svenskaläxa den här veckan är att ta med sig något till skolan som betyder något, är meningsfullt, som man tycker om helt enkelt. Jag sa några förslag som tröja, gosedjur, någon liten filt, kort, en grej… ja vad som… inga levande föremål 😉. I skolan kommer de få berätta om sin sak, vad det är, varför det betyder något och kanske vem man fick den/det av.

måndag: svenskaläxa
Brevet lämnas in med någon kommentar/underskrift
tisdag: Ny läxa
Idrott för alla
onsdag: DROP IN 13.40 – 15.30
torsdag: idrott, röd grupp
fredag: idrott, blå grupp
matteläxa lämnas in (DEN SISTA)

PS: Jag behöver snart ha in ert godkännande om vi ska hem till mig den 10/6. Jag ska hinna sammanställa och skriva riskanalys osv innan onsdag den 5/6. Meddela mig gärna om hur ni diskuterar i gruppen (om ni pratat om det där), eller om jag ska börja planera för annat 😊

Önskar er en fin helg

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *