Stjärnan v.21

Nu är det knappt tre veckor kvar i förskoleklass! (både roligt och sorgligt på samma gång)

Språklek: Barnen har jobbat vidare med olika övningar på Kattalo.

Temat: har varit insekter som är livsviktiga för vårt ekosystem. Vad kännetecknar en insekt? Vad är en pollinatör? Vad betyder para sig? Spännande frågor som vi har fått svaret på genom att läsa faktaböcker och titta på faktafilmer. Eleverna har i par forskat om en insekt och skrivit faktameningar med början; Visste du att…..

De har fått läsa upp sina meningar högt i klassen, roligt när vi lär av varandra.

Vi har också varit på exkursion med förstoringsglas och insektsböcker. Det lyftes på stenar och kikades in i mellan barken. Det hittades många småkryp som undersöktes och artbestämdes. 😊

Bild: Alla fick välja en valfri insekt att färglägga. Det blev fina insektstavlor som pryder väggen i klassrummet.

Mattelek: Vi har jobbat med klockan, där alla var säkra på hur klockan ska stå på hela timmar. Nästa vecka jobbar vi vidare med halvtimmar.  Vi har tittat på Tidsakuten, där de hade svårare med att förstå klockan.

Idrott: Vi lekte sista paret ut och pepparkaksdatt, som är kul springlekar. Vi lärde oss också att spela Kids volleyboll.

Bökhult: Vi hade en helt fantastisk utedag. Aktiviteterna var Kids volleyboll, flaggleken, sandslottsbygge och lek på lekplatsen. Det fikades och åts tomatsoppa i gröngräset.  Nu är vi redo för det kommande Bökhultslägret.

Hänt i veckan: Väderspaningen är avgjord och det blev sol som vann! Vi har också tittat på roliga filmer om Djuren på djuris i naturen.

 

Efterlysning: Faktabok om hundar, bibliotekets bok

Nästa vecka:

Ta med låneböcker, alla ska få berätta om sin bok.

Mån: Språklek

Tis: Tema

Ons: Inne idrott- ta med ombyte & handduk

Tors: Tema

Fre: Stjärnboken & musik

Trevlig helg! önskar Malin & Ewa

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *