Stjärnan v.20

Trevligt att så många hade möjlighet att komma på föräldramötet. Ni kan verkligen vara stolta över era barn 😊

Mattelek: Vi har repeterat 10-kompisarna på många olika sätt. Barnen har jobbat med arbetsblad, spelat spel på ipadsen och fått muntliga kluringar. Övning ger färdighet…

Temat: har varit trafik. Vi inledde temat med att titta på en film hur man tillverkar cyklar. Att cykla till skolan är både roligt och bra för miljön. Men det finns några saker att tänka på: Hur en säker cykel är utrustad, använda cykelhjälm och välja en trygg cykelväg.

Trafikmärken finns för vi ska kunna röra oss säkert i trafiken. De har olika former och färger och bär på viktiga budskap. Vi har gått på promenad och spanat in vilka trafikmärken som finns vid skolan.

Alla har fått göra en egen trafikbok, som följer med hem i mappen idag. Be barnen läsa och berätta för er 😊

Idrott: Det blev fyra redskapsstationer med ringar, plint, långmatta och hopprep. Vi hann också leka ambulanstagen och följa John. Nästa vecka har vi uteidrott, då idrottshallen är uppbokad. Tänk på att ta med gympaskor!

Boksamtal: I torsdags var vi och lånade nya böcker. Vecka 22 ska barnen få berätta om sin bok i klassen. Därför är det viktigt att ni läser boken tillsammans med ert barn .

Hänt i veckan: Arkens förskoleklass har berättat sagan om Guldlock och de tre björnarna för oss. Vi har varit på Vallgatans lekplats, haft spelhåla och läst läslistor.

Vi avslutade veckan med att leka med Växthusets förskoleklass, ha frågesport och skriva i våra stjärnböcker.

Nästa vecka

Mån: Språklek

Tis: Tema

Ons: Idrott ute – ta med ombyte, gympaskor & handduk

Tors: Utedag i Bökhult- se separat infolapp

Fre: Lek med Arkens f-klass

Trevlig helg! Malin & Ewa

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *