v 22

Fredag igen! Och nu börjar vi räkna ner till skolavslutningen med blandade känslor och tankar. Nu vet jag att infon om nya klasser, mentor osv kommer ut till er VH innan långledigheten nästa vecka.

NU är det klart att vi åker hem till mig den 10/6, kl 8.15 här från skolan och är tillbaka innan lunch (åker från mig 10.45. Tack snälla ni för att jag får ta hem alla och tack för att så många erbjudit sin skjuts.
Jag har tackat ja till er som erbjudit sin skjuts först i min mejlkonversation… om ni inte hört något från mig att ni ska skjutsa behöver ni inte det. Jag har kontaktat er som kör alltså. Om det är så att ni kör två gånger och vill köra en runda så kan ni skriva i er grupp och fråga om någon där kan byta, var som sagt flera som erbjöd <3

Den här veckan har vi arbetat klart i vår mattebok. Vi kommer fram till sommarlovet repetera några av områdena på olika sätt, som exempelvis några av tabellerna, olika enheter, omkrets och area.

Vi läser om sommaren och om olika insekter på NO:n och därför är svenskaläxan att skriva faktatext om en insekt som vi har tagit upp i boken. Eleverna är vana vid att skriva faktatext, den här gången har jag inte angivit någon speciell sida att leta fakta på men har tidigare visat olika sätt att hitta fakta på internet. Eftersom jag var sen med läxan och de missade en läxhjälp så fick de tillfälle idag på sista lektionen att skriva texten.

Vår skolbibliotekarie, Tabita, var inne hos oss i tisdags och berättade om sommarlovsboken. Detta är utskick från Älmhults bibliotek, ingenting som har med skolan att göra. Det handlar om att man under sommarlovet ska läsa 5 böcker, som man i det här häftet betygsätter. När den är ifylld och du läst 5 böcker kan du lämna in blanketten till biblioteket och då får du en bok. Jag gjorde det förra året med min dotter, WOW vilka fina böcker det fanns att välja på.

Nästa vecka:
Måndag: drop in, nationella prov, kl 15 – 16.30 (barnen följer med om ni vill, än så länge har alla varit med VH och tittat, det bestämmer ni och det är i klassrummet).
Tisdag: idrott för alla
Trivselledarna ska på avslutning, klockan 8.15 – 10.45 OM det krockar med deras idrott så uteblir den.
Faktatexten om insekten lämnas in
Onsdag: Sista skoldagen för veckan
torsdag: lediga
fredag: lediga

Hör av er om det är något ni funderar över.

Tack för en fin vecka med era barn, jag njuter nu de sista veckorna!
Trevlig helg

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *