V.22

Denna vecka har vi jobbat med bokstaven Q och konstaterat att många ord vi kan med q är engelska ord. Svenska ord med q är nästan bara namn. Vi räknar fortfarande skoldagar och hela året har barnen gissat på att vi kommer att gå 180 dagar men nu börjar de tvivla för de märker att det inte är så många kvar. Nu har vi gissningar på både 178, 179 och 180 skoldagar. Vem vet?

Vi har i matten jobbat en del med datalogiskt tänkande och pratat om loop eller att slinga, alltså att repetera mönstret. Även så tränar vi både på + och – upp till 20.

Vi har temat sommaren och denna vecka pratat om bi, myror och fjärilen. Där de upptäckte att både bin och myror har drottning och arbetare i sina samhällen/stack.

Till trots att abc-klubbens läsebok är slut så har vi fortfarande läsläxa. Vi läser nu ur böckerna i serien ”klass 1B” som vi lånat på biblioteket. Sista läxan är till tisdag så då är det bra om alla läseböcker är tillbaka.

V.23

måndag: —

tisdag: läs och skrivläxa

onsdag: —

torsdag: Sveriges nationaldag = röd dag

fredag: LOV

Skolavslutningen fredagen 14/6 är det skola från kl.8.00 som vanligt. Barnen kommer som vanligt på morgonen. Under fm har vi lite avslutning i klassrummet och sjunger för alla våra Himlavalvskompisar. Vi har även en gemensam fika hela Himlavalvet. Kl.10.30 är ni föräldrar välkomna till klassrummet då kommer klassen är köra samma uppträde igen för er. Sen säger vi trevlig sommar och skolan slutar. De som meddelat fritids att de behöver vara på fritids på em går då och äter lunch. Vi andra går/ åker buss hem. Bussen går hem kl.11.30.

Trevlig helg!

Jessica

Det här inlägget postades i Galaxen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *