Stjärnans veckobrev vecka 22

Det känns som att det har varit en händelserik och rolig vecka här i skolan😊

Det allra bästa var när hela klassen fick hälsa på sin blivande lärare, Ida Bruhn i sitt klassrum till hösten. Å så roligt och spännande detta var! Alla fick sitta i en bänk och rita och skriva en namnskylt till sin stol och Ida visade bilder på sin familj och berättade om sig själv. Det känns riktigt bra att Ida tar över den här härliga klassen som vi har haft i ett läsår. På tisdag fm. kommer vi att få hälsa på Ida en stund i klassrummet igen.

Språklek: Vi har jobbat vidare med meningar och ord i Kattalo och en del valde att lösa korsord.

Mattelek: Vi har tränat mer på klockan. Nu är vi duktiga på hel och halvtimmar.

Tema: Vi fortsätter med djurtemat. Vi har jobbat i par och gjort en fin tavla där man skulle klippa och klistra in olika djur i rätt miljö. De tre olika miljöerna var i sjön, i skogen och på bondgården.

Vi ska lära oss mer om djuren på bondgården. Än så länge har vi hunnit med om kon och lärt oss fakta om den. Idag har vi skrivit och klippt ut allt gott som vi får av kossans mjölk ex. grädde, smör, glass mm. Vi fortsätter nästa vecka med hönan och fåret.

Idrott: Nu har vi haft vår sista inne-idrott. Det var barnen i klassen som fick bestämma vad vi skulle göra. Det blev spökboll, hinderbana och vildhästarna. Väldigt roliga lekar och ett bra val tycker vi😊

Nästa onsdag kommer vi att vara ute på idrotten och köra brännboll. Vi byter om och duschar som vanligt. Ta med ett par gympaskor för utomhus.

Hänt i veckan: Nu har alla berättat om sina låneböcker och gett oss andra boktips. Vi tackar för att ni tar låneböckerna på allvar och lyssnar eller läser tillsammans. Vi märker att barnen har ett bra ordförråd och är väldigt intresserade av böcker över lag. Idag var vår bibliotekarie på besök och berättade om sommarlovsboken. Vi hoppas så klart att ni där hemma tar er tid att besöka huvudbiblioteket och lånar 5 böcker att läsa i sommar. Om man läser och lämnar in lappen i augusti får man en bok i gåva 😊

Som högläsning har vi nu en spännande bok som heter varning för spöken.

På avslutningsdagen den 14 juni är ni vårdnadshavare välkomna om ni vill och kan kl. 10.30 till vårt klassrum. Vi bjuder på sång och sedan säger vi hej då och tack för det här läsåret. Den här dagen går vi i skolan till kl. 11 så det serveras ingen lunch. Ska man vara på fritids så äter man lunch som vanligt.

Nästa vecka 23

Måndag: Tema

Tisdag: Besök hos Ida

Onsdag: Idrott utomhus, ta med ombyte, handduk och uteskor

Torsdag och fredag lediga

Ha en bra helg!                                  Mvh Ewa och Malin

Det här inlägget postades i Stjärnorna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *