Hej alla
En solig fredag och vad passar inte bättre än lite dunkgömme på elevens val tillsammans med Amalia. Alla har skrivit en lekinstruktion och vi kommer leka någon lek lite då och då och idag var det alltså dunkgömme.

I matteboken tränas det för fullt av omvandling av olika måttenheter, ex m – dm, dm – cm, m – mm osv. Nästa vecka kommer vi träna meter och km, jag tror nog vi kommer flika in mil också.
Vi har haft stationer i matten i form av tangram, 8:an och 9:ans multiplikationstabeller och övat digitala klockan med hjälp av memory. Matteläxa är tabell 9.

Vi har tränat på rättstavning i svenskan, lite olika ljud både på stencil och på datorn (svenskaraketen). Samtidigt tränas även ordkunskapen. Till nästa vecka ska eleverna skriva faktatext om deras stjärntecken. Jag betonade i klassen att alla inte tror på att vi är födda i ett stjärntecken, men det finns dem som tror på det. På tisdag när läxan lämnas in kommer eleverna sitta i små grupper och berätta om sitt stjärntecken. Även om inte vi har läsläxa just nu så påminner jag om hur viktigt det är att läsa. Fortsätt gärna att läsa hemma.

Vi läser i skolan i många olika böcker, så som NO exempelvis. I NO den här veckan har vi läst om kraft och rörelse och vi har sett film samt svarat på frågor. I samband med det byggde vi torn utefter det vi läst, exempelvis att det är bra att ha bra stödyta för att kunna bygga högt på höjden.

Engelska har vi också hunnit med och vi har övat på en dialog, först tillsammans, därefter i små grupper och sedan fick dem som ville läsa högt för klassen. Vi har tränat på när vi säger ”a” framför och när vi säger ”an” framför ett ord i engelska.

På bildlektionen har vi gjort krukor med jord samt ritat blommor. Jättefina.

INFORMATION:

Jag får en del frågor om klassindelningen, jag förstår att det är många som vill veta och att det är oro hos några. Det är inte klart. Processen är i full gång och när det är klart så kommer rektor höra av sig.

De nationella är nu klara och vi rättar de sista proven fram till 22/5 därefter ska det vara klart. Jag kommer ha två tillfällen med drop – in tider där föräldrar och ert barn kan komma och kolla på proven. Vill ni VH ha ett enskilt samtal med mig (som ett utv-samtal) får ni höra av er via mejl så bokar vi in innan sommarlovet. Då visar jag proven och samtalar lite kring dessa och om ni vill ta upp annat då så går det också fint. Drop – in tiderna kommer framöver, jag skriver dem här när jag vet.

PÅ MÅNDAG åker vi till Stensjöäng utanför Häradsbäck. Vi åker vår klass tillsammans där vi kommer få göra lite olika aktiviteter. Vi är där hela dagen. Åker vid 8.10 på morgonen och kommer tillbaka vid 12.40, är i skolan ca 13.20
Det ligger lapp i väskan med mer info och eleverna har fått info här i skolan också.

Nästa vecka:
måndag: STENSJÖÄNG, fika + dryck med, som frukt och något litet
tisdag: idrott för alla
svenskaläxa, stjärntecken
onsdag:
torsdag: UTEDAG i Bökhult. Lapp har kommit hem, MÅSTE tillbaka
Ingen idrott
OBS: Slutar 13.30 den dagen
fredag: idrott, blå grupp
Matteläxa lämnas in, tabell 9

Om ni har frågor får ni gärna höra av er, jag glömmer säkert informera ibland om saker ni funderar kring, då är det bara att mejla mig.
Önskar alla en fin helg!

Våra växterStjärntecken Symmetribild, den ena sidan är ett foto, andra sidan har era barn ritat...

Det här inlägget postades i Raketerna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *